În Franța avem 27 de restaurante care și-au câștigat cele 3 stele Michelin dintre care amintim[1] :
- restaurantul Collonges au Mont d”Or din orașul francez Lyon , al cărui chef este nimeni altul decât Paul Bocuse, care avea să obțină cele 3 stele în anul 1965,
- restaurantul Auberge de l’Ill din localitatea Illhaeusern, al cărui chef este Marc Haeberlin, care avea să obțină cele 3 stele în anul 1967,
- restaurantul Les Prés d’Eugénie din localitatea Eugénie-les-Bains , al cărui chef este Michel Guérard care avea să obțină cele 3 stele în anul 1977,
- restaurantul Maison Lameloise din localitatea Chagny , alS cărui chef este Éric Pras , care avea să obțină cele 3 stele în anul 2007,
- cel mai recent restaurant care a obținut cele 3 stele în 2017 , restaurantul Le 1947 din localitatea franceză Courchevel al cărui chef este Yannick Alleno.
[1] Fiona Duncan (2003) Ghid Complet – Franța, pag 80
Pigeon in Puff Pastry with Young Cabbage – restaurantul Collonges au Mont d”Or
Saumon Souffle – restaurantul Auberge de l’Ill
Beef – restaurantul Les Prés d’Eugénie
Foie Gras – restaurantul Maison Lameloise
Lamb – restaurantul Le 1947