Restaurante cu 3 stele Michelin

În Franța avem 27 de restaurante care și-au câștigat cele 3 stele Michelin dintre care amintim[1] :

  • restaurantul Collonges au Mont d”Or din orașul francez Lyon , al cărui chef este nimeni altul decât Paul Bocuse, care avea să obțină cele 3 stele în anul 1965,
  • restaurantul Auberge de l’Ill din localitatea Illhaeusern, al cărui chef este Marc Haeberlin, care avea să obțină cele 3 stele în anul 1967,
  • restaurantul Les Prés d’Eugénie din localitatea Eugénie-les-Bains , al cărui chef este Michel Guérard care avea să obțină cele 3 stele în anul 1977,
  • restaurantul Maison Lameloise din localitatea Chagny , alS cărui chef este Éric Pras , care avea să obțină cele 3 stele în anul 2007,
  • cel mai recent restaurant care a obținut cele 3 stele în 2017 , restaurantul Le 1947 din localitatea franceză Courchevel al cărui chef este Yannick Alleno.

[1] Fiona Duncan (2003) Ghid Complet – Franța, pag 80

frd0520

Pigeon in Puff Pastry with Young Cabbage – restaurantul Collonges au Mont d”Or

auberge-salmon.jpg

Saumon Souffle – restaurantul Auberge de l’Ill

Les+Pres+D'Eugenie+(41+of+50)

Beef – restaurantul Les Prés d’Eugénie

Lameloise-Foie-Gras

Foie Gras – restaurantul Maison Lameloise

original_Le_1947_Review-Cheval_Blanc_Randheli-Lamb_from_Aveyron

Lamb – restaurantul Le 1947

Lasă un comentariu